3 Şubat 2009 Salı

Kellik ilaci

Nijerjalı bilim adamları tavşan bağırsağından saç çıkarma ilacı yaptıklarını açıkladılar, yapılan ilk denemelerde, ilaç bir kere kullanım sonucunda 4 saat içinde 6 metre saç çıkartıyor, bilim adamları ilacın gosterdiği etkiyi ayarladıktan sonra satışa sunulacağını acıkladılar.
Hangi Hastalık Saç Döker?
Stres, hastalık ve sağlıksız beslenme saçlarınızın dökülmesine neden olur. Stres ve diğer psikolojik sorunlar vücut işlevlerini sekteye uğratır. Bu durum saçlara da yansır; saçlar daha hızlı dökülmeye ve daha yavaş uzamaya başlar. Tiroid bezinin az ya da aşırı çalışması da saç dökülmesine yol açan önemli bir faktördür. Bu durumda doktor kontrolünde hormon ya da iyot tabletleri kullanmak gerekebilir. Vücudunuzun saç uzatabilmesi için proteine ihtiyacı var. Bu yüzden düşük proteinli yiyecekler de zararlı. Yeterince balık, et ve yumurta yediğinizden emin olun. Çinkodan, sebzelerden, tahıldan ve kırmızı etten alınan demir saç için önemlidir.
Saç Sağlığı İçin Hangi Vitaminlerden Ek Destek Alınabilir?
Bilinçsiz beslenme ve diyetler saçı olumsuz etkiler. Vitamin mineral ve protein eksikliği saçı cansızlaştırarak dökülmesine yol açar. Sağlıklı saçlar için B6, B12, C, E ve biyotin vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır ve demir gibi elementler de çok önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sesli chat Sitemap Doğal tedavi Seo eklentileri